Toyota osvojila “Ekološku nagradu za proizvođače”

Bez autora
Nov 09 2011

Toyota Motor Europe (TME) je ove godine osvojila “Ekološku nagradu za proizvođače” na 5. godišnjoj dodeli “Strateških nagrada za proizvođače”, koja je nedavno održana u Dizeldorfu u Nemačkoj. Organizovana od strane World Trade Group, ova nagrada se dodeljuje za izvanredna dostignuća u evropskoj proizvodnoj industriji.“Ekološka nagrada za proizvođače” priznaje kompanije koje iskazuju nedvojbene performanse na polju ekološke proizvodnje. Žiri se rukovodi različitim studijama kako bi odredio performanse kompanija, uključujući efikasnu upotrebu energije, upotrebu i preradu vode, usklađenost sa ekološkim propisima i minimalan otpad tokom procesa proizvodnje.

Toyota osvojila “Ekološku nagradu za proizvođače”Toyota Motor Europe (TME) je ove godine osvojila “Ekološku nagradu za proizvođače” na 5. godišnjoj dodeli “Strateških nagrada za proizvođače”, koja je nedavno održana u Dizeldorfu u Nemačkoj.

Organizovana od strane World Trade Group, ova nagrada se dodeljuje za izvanredna dostignuća u evropskoj proizvodnoj industriji.

“Ekološka nagrada za proizvođače” priznaje kompanije koje iskazuju nedvojbene performanse na polju ekološke proizvodnje. Žiri se rukovodi različitim studijama kako bi odredio performanse kompanija, uključujući efikasnu upotrebu energije, upotrebu i preradu vode, usklađenost sa ekološkim propisima i minimalan otpad tokom procesa proizvodnje. Žiri sastavljen od industrijskih profesionalaca je pohvalio Toyotin pristup ekološkom načinu proizvodnje, koji je bez sumnje rezultat ustanovljenih principa Toyotinog proizvodnog sistema (TPS).

Toyota je snažno usmerena na zaštitu životne sredine od kada je prva evropska fabrika osnovana 1992. godine. Toyotin sistem upravljanja zaštitom životne sredine u svakom od pet evropskih proizvodnih postrojenja obuhvata principe “ekološki, čisto i uredno”, što je promovisano kroz neprekidnu primenu Toyotinog proizvodnog sistema, čiji je ključni princip eliminisanje otpada.

Od 2001. do 2009. godine Toyotina evropska proizvodna postrojenja su smanjila uticaj po vozilu u pogledu potrošnje energije za 40 posto, otpada za 28 posto, emisije isparljivih organskih jedinjenja (VOC) za 51 posto i upotrebe vode za 44 posto.

Trenutno, od samo pet Toyotinih postrojenja u svetu koje je Toyota Motor Corporation označila kao “održive fabrike”, dva se nalaze u Evropi, Toyota Motor Manufacturing France i Toyota Motor Manufacturing United Kingdom, što pokazuje Toyotino ekološko vođstvo u Evropi.

TME je na ovogodišnjoj dodeli Strateških nagrada za proizvođače takođe bila u užem izboru za nagradu za “Izvanredna dostignuća i neprekidna poboljšanja”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik